Surstromming ( tīrīta, bez galvas)
€21.99
Surströmming ir tradicionāls zviedru ēdiens, kas sastāv no fermentētām siļķēm. Tas ir pazīstams ar savu spēcīgo smaržu un unikālo garšu. Surströmming parasti pasniedz kopā ar kartupeļiem, sīpoliem un plātsmaizi. Šis ēdiens Zviedrijā ir populārs vasaras mēnešos.
Kā pareizi ēst Surstromming?
Atverot Surstromming tam piemīt ļoti spēciga smaka, tāpēc to jāatver zem ūdens un vēlams ārpus telpām. Vispēcīgākā smaka piemīt tieši škidrumam, tāpēc pirms lietošanas zivi jānoskalo un tad tā ir gatava lietošanai. Atkarībā no vai tā ir fileja vai nē, tā arī jāiztīra no asakām.
Klasiski tā tiek ēsta sagriezta gabaliņos ar zviedru tradicionālo maizi ,kas līdzīga tortillai. Surstromming pievieno smalki sagrieztu vārītu kartupeli un sīpolu.
Neliela bundžas uzpūšanās ir pieļaujama un ir daļa no dabīgā fermentācijas procesa.
Zivs izcelsmes valsts: Zviedrija
Uzglabāšanas temperatūra no 1C līdz 7C
Saturs:
Svars: 400 g
Neto svars: 300g
100 g produkta vidēji satur:
Enerģētiskā vērtība 389kJ/93kcal
tauki 4,5 g
no tiem piesātinātās taukskābes 1,1 g
ogļhidrāti 0,73 g
no tiem cukuri 0,73 g
olbaltumvielas 12,6 g
sāls 7 g
Atsauksmes
Pašlaik atsauksmju nav.